ožujka 01, 2011

Gusta kosa - izazov svake žene

gusta-kosa-1
Gusta kosa predstavlja izazov svakoj ženi - to je kosa koja zahtjeva mnogo pažnje i pozornosti, redovita pranja, korištenje maski, ulja i posjete frizeru. Dakle, to je frizura za odlučne i snažne žene koje se ne boje svoje osobnosti i znaju što žele. Ona često zna biti naizgled neukrotiva i to je razlog zašto su neke žene nezadovoljne njome, no to vas svakako ne smije uplašiti. Prvi dojam vara, a vaša gusta kosa itekako se da dovesti u red.
Može ne izgledati lijepo ukoliko je nedovoljno njegovana ili krivo ošišana, može pokriti cijelo lice i tako vas ‘zatvoriti', ukoliko je prirodno kovrčava imati prevelik volumen i biti nemoguća kada su u pitanju ukrasi za kosu jer steknete dojam da svaki ukras ‘pojede'.
No, ipak je više pozitivnih strana guste kose i žena koje svoju rijetku kosu pod svaku cijenu žele učiniti takvom. Bilo da želite vašu gustu kosu kratku, poludugu ili dugu, postoji mnogo frizura s kojima ćete zablistati i razlikovati se od ostalih upravo zbog tog zavidnog volumena.
Naime, možda najbolja frizura za gustu kosu jest poluduga ili duga kosa no naravno da ako ste ljubiteljica kratke kose i tu možete pronaći nešto za sebe. Važno je kod kratkih frizura da izbjegavate bob frizuru jer će ona proširiti vaše lice.
No, kosu prije svega treba pravilno njegovati. Svakako jedanput tjedno nanositi hranjivu masku na kosu i na taj je način omekšati i podariti joj sjaja. Kosu je možda najbolje prati svaki treći, četvrti dan i pokušati izbjegavati sušenje fenom jer fen vašoj kosi daje neželjenu širinu. Nipošto ne smijete zaboraviti na šišanje koje je prijeko potrebno kako bi frizer napravio lijepi oblik i uklonio ispucale vrhove.
Dakle, ako poštujete sve gore navedeno, problema s vašom gustom kosom neće biti.gusta-kosa-3
Primjerice, ukoliko je vaš cilj postizanje manjeg volumena kose, najbitnije je odabrati pravu frizuru. Kao takva, ona će vašoj kosi pružiti ljepši oblik i pravilniji smjer rasta te će regulirati njezinu gustoću.
No najbolje je ipak kosu pustiti prirodno gustom i prihvatiti to kao dar za koji bi mnogi dali sve.
I za kraj - visoki repovi i općenito dignuta kosa najbolje izgledaju ako je kosa gusta, onima s gustom ravnom kosom preporučili bismo da napravite lagane valove kako ona ne bi izgledala dosadno i monotono, a vi s gustom kovrčavom kosom obratite pozornost na svoj prekrasan odraz u zrcalu.

Nema komentara:

Objavi komentar