ožujka 01, 2011

Male tajne iz kuhinje

njega-kose-prirodnim-putem1Danas na tržištu postoji velika brojka preparata - šampona, regeneratora, maski i pakunga - koji služe kao prevencija ispucalih vrhova, gubitka sjaja i vraćaju zdravlje vašoj kosi. Nemoguće je u potpunosti zamijeniti navedene proizvode, ali ponekad se adekvatna zamjena može pronaći u vašoj kuhinji. Maslinovo ulje, med, pivo, jaje - neki su od proizvoda koji mogu poslužiti kao domaći pripravak za njegu kose.
Jedan od kućnih recepata za učinkovito oporavljanje oštećene kose je pakung za sjaj kose:
- napravite od 3 - 4 žličice maslinovog ulja i 3 - 4 žličice limunovog soka. Maslinovo ulje zagrijte i dodajte mu limunovog soka, dobivenu smjesu promiješajte te utrljajte u opranu kosu. Kosu zamotajte ručnikom te držite tako do sat vremena. Nakon toga kosu dobro isperite.
Nadalje, ako imate problema s ispucalim vrhovima:
- biljno ulje zagrijte i utrljajte ga na problematičan dio kose. Kosu omotajte ručnikom i držite neko vrijeme.
Pivo je poznato da ima sličan učinak kao gel, odnosno da pomoću njega možete ukrotiti svoju bujnu kosu, a med i ocat imaju suprotan učinak - oni će vašoj kosi dati volumen.
Dakle, naveli smo neke od mnogih recepata iz kućne radinosti koji mogu pomoći vašoj kosi, no ono što nas tu ipak odbija je činjenica da nam nitko ne garantira uspjeh nakon korištenja tih recepata te ne postoji garancija da neće doći do neželjenih nuspojava. Neprikladnim preparatima kosu možete uništiti. Iako kažu da je limun odličan suradnik želite li kosu posvijetliti, nemojte se začuditi kada nakon korištenja ugledate ispucale vrhove.
Ukoliko imate tu mogućnost, svakako se odlučite za provjerene preparate vrhunskih svjetskih proizvođača jer vaša kosa nije zaslužila biti izložena tolikom riziku - stoga jaje za doručak, med u čaj, a pivce za živce.
Eksperimentiranju se prepustite u nekoj drugoj prostoriji vašeg doma.

Nema komentara:

Objavi komentar